Donem el salt a Lleida i Aragó

//Donem el salt a Lleida i Aragó

Donem el salt a Lleida i Aragó

L’ensenya Spar compte de nou des del passat 10 d’abril amb representació en la comunitat d’Aragó i Lleida a través de la nostra empresa Fragadis. Fragadis que ja és licenciataria en exclusiva de la marca per a les províncies de Tarragona i Castelló, així com part de Barcelona, aconsegueix a principis del mes d’abril un acord de compra amb la companyia oscense Pacita Complex mitjançant el qual es feia amb un total de nou establiments que, fins avui, operaven sota el nom comercial de ‘Salines’.

Amb aquesta operació Fragadis posa un peu tant al mercat aragonès, com en el lleidatà, on fins avui no comptavem amb representació. Para ‘Spar’ l’acord suposa reprendre les seves operacions en la comunitat d’Aragó, zona on havia quedat òrfena després del replegament de GM Food Ibèrica com licenciataria de l’ensenya a la regió de Catalunya, la qual desenvolupa a través d’aliances amb les companyies Valvi Alimentació i Roges Supermercats. Amb aquesta última, Fragadis compartirà la representació de la marca a la província de Lleida.

Fragadis continuarà creixent a Aragó i Lleida

Fragadis adaptarà la totalitat de les tendes adquirides al seu model i comunicació visual durant els propers dos anys, amb l’objectiu de continuar estenent l’ensenya. “Tenim intenció de desenvolupar diverses tendes en els propers cinc anys a les zones esmentades”, assegura Jordi Mateo, director financer de Fragadis. Amb la incorporació d’aquestes nou tendes a la seva xarxa, la cadena també compleix amb el seu pla quinquennal d’expansió que “inclou l’adquisició de cadenes i obertures de nous punts de venda en províncies limítrofes a la nostra zona d’influència”, afirma Mateo.

En total, aquestes noves tendes han aportat 2.665 m2 al teixit comercial de Fragadis, que a tancament de 2017 reunia un total de 136 establiments (83.589 m2), situats principalment a Tarragona (109 punts de venda) i, en menor mesura, a Barcelona (10) i Castelló (17). Al llarg del passat exercici, la companyia va inaugurar un nou supermercat ‘Eurospar’ (1.000 m2) en el municipi barceloní de Canyelles i va transformar a ‘Eurospar’ una tenda situada en la població tarragonina de Mòra d’Ebre després de dur a terme la seva reforma integral (1.066 m2).

En els últims anys, les operacions de compra han estat decisives per a la progressió de Fragadis. En 2014, ens vam fer amb 57 establiments de la xarxa de tendes pròpies ‘Suma’ de GM Food Ibèrica a Catalunya i Castelló, la qual cosa ens va permetre augmentar en gairebé un 60% la nostra xifra de negoci i posicionar-nos entre els deu grups operadors més importants de Catalunya. A la fi de 2017, Fragadis obtenia una quota de mercat del 3,5% sobre el total de la superfície comercial en aquesta comunitat, posicionant-nos com a novè operador per sala de venda. En concret, la companyia lidera el sector de la distribució a Tarragona, on dominem el 22,9% del total de la superfície, per davant de Mercadona (15,6%), segons l’últim informe del mercat de la distribució a Catalunya publicat per Alimarket. Les nostres vendes van aconseguir els 170 M€ el passat exercici, després de créixer un 8%.

2018-06-12T13:30:31+02:00