CategoriaDificultat Principiant

Fem una corona amb la farina i la sal. En el centre col·loquem l'oli, l'alfàbrega en pols i la mantega freda. Agreguem aigua fins a formar una massa tendra i pastem. Cobrim amb paper film i portem al frigorífic durant 30 minuts...

Racions2 Servings
Temps de preparació40 minsTemps de cuinat45 minsTemps total1 hr 25 mins

Ingredients

 200 g de farina
 100 g de mantega
 1 c.s d'oli d'oliva
 1 c.s d'alfàbrega en pols i en branca
 1 ceba
 500 g de tomàquets cherry
 400 g de formatge ricotta
 2 ous mida L
 sal
 pebre negre
 orenga

Elaboració

1

Fem una corona amb la farina i la sal. En el centre col·loquem l'oli, l'alfàbrega en pols i la mantega freda. Agreguem aigua fins a formar una massa tendra i pastem. Cobrim amb paper film i portem al frigorífic durant 30 minuts.

2

Passat el temps, estirem la massa sobre una superfície enfarinada i engreixem un motlle desmuntable de 26 cm. de diàmetre. Introduïm la massa en el motlle, la cobrim amb paper vegetal i emplenem el motlle de pes (mongetes per exemple).

3

Introduïm al forn i cuinem a temperatura moderada durant 15 minuts. Retirem del forn, traiem el pes i el paper.

4

PER AL FARCIT: Piquem i fregim la ceba fins que estigui transparent.

5

Barregem la ricotta amb els ous lleugerament batuts, amb l'alfàbrega, la ceba i salpebrem.

6

Omplim el pastís amb la ricotta, li agreguem els tomàquets tallats a la meitat i afegim abundant orenga per damunt.

7

Portem al forn a temperatura moderada durant 45 minuts o fins que la superfície estigui daurada. Deixem refredar i decorem amb fulles d'alfàbrega fresca.

 

Ingredients

 200 g de farina
 100 g de mantega
 1 c.s d'oli d'oliva
 1 c.s d'alfàbrega en pols i en branca
 1 ceba
 500 g de tomàquets cherry
 400 g de formatge ricotta
 2 ous mida L
 sal
 pebre negre
 orenga

Directions

1

Fem una corona amb la farina i la sal. En el centre col·loquem l'oli, l'alfàbrega en pols i la mantega freda. Agreguem aigua fins a formar una massa tendra i pastem. Cobrim amb paper film i portem al frigorífic durant 30 minuts.

2

Passat el temps, estirem la massa sobre una superfície enfarinada i engreixem un motlle desmuntable de 26 cm. de diàmetre. Introduïm la massa en el motlle, la cobrim amb paper vegetal i emplenem el motlle de pes (mongetes per exemple).

3

Introduïm al forn i cuinem a temperatura moderada durant 15 minuts. Retirem del forn, traiem el pes i el paper.

4

PER AL FARCIT: Piquem i fregim la ceba fins que estigui transparent.

5

Barregem la ricotta amb els ous lleugerament batuts, amb l'alfàbrega, la ceba i salpebrem.

6

Omplim el pastís amb la ricotta, li agreguem els tomàquets tallats a la meitat i afegim abundant orenga per damunt.

7

Portem al forn a temperatura moderada durant 45 minuts o fins que la superfície estigui daurada. Deixem refredar i decorem amb fulles d'alfàbrega fresca.

Quiche de tomàquet, alfàbrega i ricotta