CategoriaDificultatIntermitja

Escalfem previament el forn a 200 °C, amb el ventilador i temperatura en la part superior i inferior...

Racions2 Servings
Temps de preparació20 minsTemps de cuinat30 minsTemps total50 mins

Ingredients

 1 cuixa d'ànec
 2 pomes
 100 ml de vi
 1 cullerada de sucre
 escarola o enciam per acompanyar

Elaboració

1

Escalfem previament el forn a 200 °C, amb el ventilador i temperatura en la part superior i inferior.

2

Introduïm la cuixa d'ànec al forn a altura mitjana i enfornem durant 15 minuts, sense que arribi a daurar-se la pell.

3

Mentre l'ànec està en el forn, procedim a preparar la reducció de vi: aboquem el vi en un cassó juntament amb el sucre i el cuinem a foc mig fins que tingui una textura semblant al caramel líquid. No ho deixarem molt temps, ja que acostuma a espessar-se encara més quan es refreda.

4

Retirem la cuixa d'ànec, traiem la pell i trossegem la carn.

5

Rentem les pomes, les pelem i les tallem en rodanxes molt fines, tractem de fer-les del mateix gruix si és possible.

6

En la mateixa safata de forn en la qual hem introduït l'ànec, muntem el timbal. Una capa de poma i una de trossets de carn, i així fins a acabar la carn.

7

Banyem el timbal amb el suc de l'ànec i l'introduïm en el forn a 200 °C durant uns 10 minuts o fins que les vores de la poma estiguin lleugerament daurades.

8

Retirem del forn, deixem refredar una mica i…Llest per a emplatar!

Ingredients

 1 cuixa d'ànec
 2 pomes
 100 ml de vi
 1 cullerada de sucre
 escarola o enciam per acompanyar

Directions

1

Escalfem previament el forn a 200 °C, amb el ventilador i temperatura en la part superior i inferior.

2

Introduïm la cuixa d'ànec al forn a altura mitjana i enfornem durant 15 minuts, sense que arribi a daurar-se la pell.

3

Mentre l'ànec està en el forn, procedim a preparar la reducció de vi: aboquem el vi en un cassó juntament amb el sucre i el cuinem a foc mig fins que tingui una textura semblant al caramel líquid. No ho deixarem molt temps, ja que acostuma a espessar-se encara més quan es refreda.

4

Retirem la cuixa d'ànec, traiem la pell i trossegem la carn.

5

Rentem les pomes, les pelem i les tallem en rodanxes molt fines, tractem de fer-les del mateix gruix si és possible.

6

En la mateixa safata de forn en la qual hem introduït l'ànec, muntem el timbal. Una capa de poma i una de trossets de carn, i així fins a acabar la carn.

7

Banyem el timbal amb el suc de l'ànec i l'introduïm en el forn a 200 °C durant uns 10 minuts o fins que les vores de la poma estiguin lleugerament daurades.

8

Retirem del forn, deixem refredar una mica i…Llest per a emplatar!

Timbal de poma i confit d’ànec