Passem per aigua l'arròs un número de 6-8 vegades, removent-lo bé per a treure tot el midó. Quan l'aigua sigui clara, retirem...
Ingredients
Elaboració
Passem per aigua l'arròs un número de 6-8 vegades, removent-lo bé per a treure tot el midó. Quan l'aigua sigui clara, retirem.
Col·loquem l'arròs juntament amb l'aigua en un cassó i el posem a bullir. 2 minuts a foc mitjà i 12 a foc mínim. Deixem reposar 10 minuts.
Escalfem lleugerament el vinagre d'arròs i l'afegim a un bol juntament amb el sucre i la sal. Removem bé i ho aboquem en l'arròs. Ho barregem bé.
Tallem el farcit del maki (salmó, cogombre, alvocat o altres opcions que triem) i col·loquem l'alga en la esterilla de fusta.
Ens mullem els dits per a que no s'enganxi l'arròs i muntem una base d'arròs a la esterilla estenent bé.
Procedim a muntar el farciment horitzontalment, deixant-lo ben alineat. L'ideal és que ho situem a 2 dits de l'extrem inferior de l'alga nori (veure vídeo).
Enrotllem sense deixar de pressionar primer d'una banda i posteriorment per l'altra, de manera que puguem a donar-li forma de rotllo i que els elements no es desintegrin.
Tallem amb un ganivet afilat en rodanxes i…A gaudir!
Ingredients
Directions
Passem per aigua l'arròs un número de 6-8 vegades, removent-lo bé per a treure tot el midó. Quan l'aigua sigui clara, retirem.
Col·loquem l'arròs juntament amb l'aigua en un cassó i el posem a bullir. 2 minuts a foc mitjà i 12 a foc mínim. Deixem reposar 10 minuts.
Escalfem lleugerament el vinagre d'arròs i l'afegim a un bol juntament amb el sucre i la sal. Removem bé i ho aboquem en l'arròs. Ho barregem bé.
Tallem el farcit del maki (salmó, cogombre, alvocat o altres opcions que triem) i col·loquem l'alga en la esterilla de fusta.
Ens mullem els dits per a que no s'enganxi l'arròs i muntem una base d'arròs a la esterilla estenent bé.
Procedim a muntar el farciment horitzontalment, deixant-lo ben alineat. L'ideal és que ho situem a 2 dits de l'extrem inferior de l'alga nori (veure vídeo).
Enrotllem sense deixar de pressionar primer d'una banda i posteriorment per l'altra, de manera que puguem a donar-li forma de rotllo i que els elements no es desintegrin.
Tallem amb un ganivet afilat en rodanxes i…A gaudir!