CategoriaDificultatIntermitja

Passem per aigua l'arròs un número de 6-8 vegades, removent-lo bé per a treure tot el midó. Quan l'aigua sigui clara, retirem...

Racions2 Servings
Temps de preparació45 minsTemps de cuinat35 minsTemps total1 hr 20 mins

Ingredients

 300 g d'arròs bomba
 300 ml d'aigua
 10 g de sal
 2 alvocats
 1 cogombre
 salsa de soja
 75 g de vinagre d'arròs
 200 g de salmó fumat
 68 fulles d'alga nori
 wasabi

Elaboració

1

Passem per aigua l'arròs un número de 6-8 vegades, removent-lo bé per a treure tot el midó. Quan l'aigua sigui clara, retirem.

2

Col·loquem l'arròs juntament amb l'aigua en un cassó i el posem a bullir. 2 minuts a foc mitjà i 12 a foc mínim. Deixem reposar 10 minuts.

3

Escalfem lleugerament el vinagre d'arròs i l'afegim a un bol juntament amb el sucre i la sal. Removem bé i ho aboquem en l'arròs. Ho barregem bé.

4

Tallem el farcit del maki (salmó, cogombre, alvocat o altres opcions que triem) i col·loquem l'alga en la esterilla de fusta.

5

Ens mullem els dits per a que no s'enganxi l'arròs i muntem una base d'arròs a la esterilla estenent bé.

6

Procedim a muntar el farciment horitzontalment, deixant-lo ben alineat. L'ideal és que ho situem a 2 dits de l'extrem inferior de l'alga nori (veure vídeo).

7

Enrotllem sense deixar de pressionar primer d'una banda i posteriorment per l'altra, de manera que puguem a donar-li forma de rotllo i que els elements no es desintegrin.

8

Tallem amb un ganivet afilat en rodanxes i…A gaudir!

Ingredients

 300 g d'arròs bomba
 300 ml d'aigua
 10 g de sal
 2 alvocats
 1 cogombre
 salsa de soja
 75 g de vinagre d'arròs
 200 g de salmó fumat
 68 fulles d'alga nori
 wasabi

Directions

1

Passem per aigua l'arròs un número de 6-8 vegades, removent-lo bé per a treure tot el midó. Quan l'aigua sigui clara, retirem.

2

Col·loquem l'arròs juntament amb l'aigua en un cassó i el posem a bullir. 2 minuts a foc mitjà i 12 a foc mínim. Deixem reposar 10 minuts.

3

Escalfem lleugerament el vinagre d'arròs i l'afegim a un bol juntament amb el sucre i la sal. Removem bé i ho aboquem en l'arròs. Ho barregem bé.

4

Tallem el farcit del maki (salmó, cogombre, alvocat o altres opcions que triem) i col·loquem l'alga en la esterilla de fusta.

5

Ens mullem els dits per a que no s'enganxi l'arròs i muntem una base d'arròs a la esterilla estenent bé.

6

Procedim a muntar el farciment horitzontalment, deixant-lo ben alineat. L'ideal és que ho situem a 2 dits de l'extrem inferior de l'alga nori (veure vídeo).

7

Enrotllem sense deixar de pressionar primer d'una banda i posteriorment per l'altra, de manera que puguem a donar-li forma de rotllo i que els elements no es desintegrin.

8

Tallem amb un ganivet afilat en rodanxes i…A gaudir!

Makis de salmó i alvocat